Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmuş hamurun anlaşılması için aşağıdaki belirtiler dikkate alınmalıdır:
- Koku: Sağlıklı hamur hafif ekşi ve ferah bir kokuya sahiptir 13. Bozulduğunda ise asidik veya kötü bir koku yaymaya başlar 13.
- Görünüm: Hamurun yüzeyinde beyaz veya yeşil lekeler oluşabilir, bu küf veya bakteriyel enfeksiyon belirtisidir 12. Ayrıca hamur, sulu veya çok yapışkan hale gelebilir 1.
- Doku: Elastik bir yapıya sahip olan sağlıklı hamurun aksine, bozulmuş hamur yumuşak ve dağılgan olabilir 12.
- Fermantasyon Süresi: Normalden daha uzun sürede fermente olabilir veya hiç fermente olmayabilir 1.
- Tat: Bozulmuş hamurun tadı acı veya rahatsız edici olabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: