Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boyun tandır kebabı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, tandır kebabı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Bir kapta zeytinyağını baharatlarla karıştırın ve bu karışımı ete güzelce bulayın 3.
- Etin üzerini yağlı kağıtlarla sarıp, ardından geniş bir alüminyum folyoyla tamamen sarın 3.
- Kuzu kolunu fırın telinin üzerine yerleştirip, bir kasenin içerisine sıcak su ilave ederek fırının tabanına koyun 3.
- 220 derecede 2,5 saat pişirdikten sonra fırını 120 dereceye düşürerek 1 saat daha kontrollü bir şekilde pişirin 3.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıtları çıkarıp, maşa yardımıyla eti parçalara ayırarak servis tabağına alın 3.
Tandır kebabı yaparken, etin yağlı ve kemiksiz olması, düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi gibi püf noktalara dikkat edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: