Buradasın
Tandır eti neden yumuşak olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandır etinin yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Et seçimi 1. But ya da kol kısmı idealdir ve kemikli olması daha lezzetli olmasını sağlar 1.
- Marine etme 1. En az 4-6 saat, tercihen geceden marine etmek, etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur 1.
- Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirme 1. Direkt buzdolabından çıkan et, iyi pişmez 1.
- Fırına su ekleme 1. Fırına bir kap su koymak veya etin altına biraz et suyu eklemek, etin kurumasını engelleyerek lezzeti artırır 1.
- Tuzu sonradan ekleme 1. Eti pişirmeye başlarken çok tuz eklenmemesi, sonlara doğru ayarlanması, etin daha yumuşak kalmasına yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: