Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya tandır kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kuzu kolu (yağı alınmış) 13
- 2 orta boy kuru soğan 3
- 2 orta boy havuç 3
- 2 su bardağı sıcak su 13
- 1 yemek kaşığı tane karabiber ve kekik 1
- 1 yemek kaşığı tuz 3
Hazırlanışı:
- Yuvarlak dilimlenmiş havuçları ve ince kıyılmış soğanları hafifçe yağlanmış fırın kabına yayın 1.
- Üzerine tane karabiber, kekik ve tuz serpin 1.
- Kuzu kolunu fırın kabına yerleştirin ve kenarından 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin 1.
- 150 derecede ısıtılmış fırında kuzu kolunun bir yüzü kızarana kadar bekletin 13.
- Sonra ters çevirip diğer yüzünü de kızartın 13.
- Etin piştiğinden emin olunca fırından alın ve dilimleyerek sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: