Buradasın
Boyun eti ile hangi yemekler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boyun eti ile birçok lezzetli yemek yapılabilir. İşte bazı örnekler:
- Tas Kebabı: Dananın boyun eti kullanılarak hazırlanan, yavaş pişirilen ve sebzeler ile baharatların eklendiği bir yemektir 1.
- Gerdan Haşlama: Kemikli yapıda olan gerdan, uzun süreli pişirmeyle yoğun ve kıvamlı bir et suyu elde edilmesini sağlar 12.
- Boyun Eti Güveci: Yavaş pişirme tekniğiyle hazırlanan, soğan, domates, patates ve havuç gibi malzemelerle birlikte pişirilen bir yemektir 2.
- Boyun Eti Kebabı: Izgara veya mangalda pişirilen, marine edilmiş boyun eti ile yapılan bir kebap çeşididir 23.
- Boyun Eti Çorbası: Besleyici ve doyurucu bir çorba türü olup, mercimek veya nohut ile birlikte pişirilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: