Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel böreğin hangi katlama tekniğiyle yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, farklı katlama teknikleriyle yapılan bazı börek tarifleri şunlardır:
- Katlama Börek: Kurutulmuş katlama yufkaları kullanılarak, iç harcı konulup tavaya biraz yağ konarak kızartılır 2.
- Sigara Böreği: Yufkalar çeyrek ay şeklinde 4 parçaya bölünür, iç harç konulup sağ ve sol taraf içe katlandıktan sonra rulo şeklinde sarılır 3.
- Muska Böreği: Yufkalar üçgen katlanır ve uçlar suyla yapıştırılır, ardından tavada kızartılır 3.
En güzel katlama tekniği, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: