Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvili saray sarması yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi 35;
- 1 paket krem şanti 35;
- 1 su bardağı soğuk süt 3;
- Muhallebi için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 50 gram margarin 35.
Yapılışı:
- Krem şantiyi soğuk süt ile birlikte paket üzerinde belirtilen talimatlara göre çırpın 3.
- Muhallebi için süt, şeker, un, kakao, vanilya ve margarini bir tencerede karıştırın 3. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin 3.
- Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın 3. Soğuduktan sonra krem şantili karışımla birleştirin 3.
- Petibör bisküvileri hazırladığınız kremaya batırın ve dilediğiniz gibi şekillendirerek saray sarmasınızı oluşturun 3.
- Hazırladığınız bisküvili saray sarmasını buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 3.
Alternatif bir tarif:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Tencereye yağı ve unu alın, un kokusu gidene kadar 3 dakika kavurun 2.
- Üzerine soğuk 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin 2. Göz göz olunca ocaktan alın 2.
- Bu karışıma vanilyayı ekleyin ve mikserle 4 dakika çırpın 2.
- Büyük bir fırın tepsisine dökerseniz daha ince rulolar olur ve rulo yaparken çatlama olmaz 2. Tepsiye bolca rondodan geçirdiğiniz bisküvileri yayın üzerine muhallebiyi dökün ve düzleştirin 2.
- Buzdolabının normal gözünde 4-5 saat bekletin, isterseniz bir gün dolapta beklerse daha rahat sarılıyor 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: