Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvili saray sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 12;
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 12;
- 1 su bardağı şeker 12;
- 1 paket vanilya 12;
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 kutu krem şanti (2 paket) 12;
- 1 su bardağı süt 12;
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi 1.
Yapılışı:
- Bisküvileri rondoda incecik hale getirin 1.
- Muhallebi malzemelerini (tereyağı hariç) bir tencereye alın ve homojen hale gelene dek çırpın 1.
- Ocağın altını yakmadan karışımı orta ateşte karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını koyun ve 1 dakika sonra ocağı kapatın 1.
- Büyük boy fırın tepsisinin tabanına ezilmiş bisküvileri serin 1.
- Üzerine sıcak muhallebiyi dökün 1.
- Dolaba kaldırıp 3-4 saat bekletin 1.
- Dolaptan aldığınız sarmanın üzerine köpürtülmüş kremşantiyi sürün ve 14 eşit parçaya bölün 1.
- Uzun kenarı 7, kısa kenarı 2 olacak şekilde dikkatlice uçtan başlayarak elinizle kıvırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: