Beyti tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 400 gr kuzu kıyması - 4-5 diş ezilmiş sarımsak - ¼ demet ince kıyılmış maydanoz - Kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber, tuz - İnce lavaş - Şiş - Domatesli sos için: 1 su bardağı domates püresi, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz Yapılışı: 1. Kuzu kıymasını, sarımsakları, maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. 2. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 3. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. 4. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın ve şişe elinizle şekil vererek dizin. 5. Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. 6. Beytileri lavaşa sarın ve dilimleyerek servis tabağına alın. 7. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın. 8. Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin. 9. Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.