Gerçek beyti kebabı yapmak için gerekli malzemeler: Köfte için: 400 gram kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 yumurta, yarım çay bardağı galeta unu, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber. Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı domates rendesi, tuz, karabiber. Hamura sürmek için: 3 yemek kaşığı tereyağı. Yufka. Yapılışı: 1. Soğan, yumurta ve sarımsağı rondodan geçirin. 2. Yoğurma kabına kıyma, galeta unu, karabiber, pul biber, tuz ve rondodan geçirdiğiniz karışımı ekleyin ve iyice yoğurun. 3. Köftelere uzun ve yassı şekil vererek fırın tepsisine dizin ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 4. Yufkayı ikiye kesin, üzerine tereyağı sürün. 5. Pişen köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın. 6. Ruloları verev şekilde dilimleyin ve tekrar tepsiye dizin, üzerlerine tereyağı sürerek fırına koyun. 7. Bu sırada domates sosunu hazırlayın: Tereyağını tavada eritin, domates rendesini ekleyin, birkaç dakika kaynatın, üzerine karabiber ve tuz ekleyin. 8. Kızaran beytileri fırından çıkarıp üzerine sosunu dökün ve yoğurtla birlikte servis edin. Beyti kebabı, kuzu kıyması ile yapılır ve genellikle lavaş ekmeği ile servis edilir.