Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyti kebabı için kıyma hazırlığı şu adımlarla yapılır:
- Malzemeler: 500 gram dana kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı galeta unu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ 13.
- Yoğurma: Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, tuz, baharatlar ve sıvı yağı ekleyerek iyice yoğurun 13.
- Dinlendirme: Hazırladığınız kıymalı harcı 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin 1.
Bu işlem, kıymanın baharatlarla iyice özleşmesini ve kebabın daha lezzetli olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: