Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- Keki için: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu 134.
- Keki ıslatmak için: 2 su bardağı soğuk süt, 2 yemek kaşığı şeker 1.
- Muhallebisi için: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti 134.
- Üzeri için: Hindistan cevizi, fındık, ceviz 14.
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın 13.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 13.
- 27x40 cm'lik borcamın dibine sıvı yağ sürün ve karışımı dökün 1.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
- Kek soğuduktan sonra üzerine süt dökün ve 20 dakika bekletin 34.
- Sütle karışan kekin üzerine muhallebiyi yayın 34.
- Pastayı buzdolabında bir gece bekletin 34.
- Servis etmeden önce üzerini hindistan cevizi ve fındıkla süsleyin 14.
Tarifin kişi sayısına göre malzemeleri artırılıp azaltılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: