Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özel gün pastaları yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: Pastanın keki için gerekli malzemeler genellikle yumurta, şeker, un, sıvı yağ, kakao ve kabartma tozudur 2. Ayrıca, pastanın içi için çikolata, meyve veya krema gibi dolgular da eklenebilir 3.
- Kek Pişirme: Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra, yumurta ve şekeri çırparak başlayın 2. Üzerine süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin 2. Son olarak, elediğiniz un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karışımı kek kalıbına dökün ve pişirin 2.
- Muhallebi Hazırlığı: Ayrı bir tencerede süt, un ve kakaoyu koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin 2. Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın 2.
- Pastayı Toplama: Pişen keki enlemesine ikiye bölün 2. Alt katın üstüne muhallebinin bir kısmını dökerek spatula ile yayın 2. Diğer pastayı üzerine koyarak kalan muhallebiyi her tarafını kapatacak şekilde dökün 2. İsterseniz üzerine çikolata parçaları veya meyve dizerek pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirin 2.
- Süsleme: Pastayı kişiselleştirmek için yazılı metinler, şeker hamuru figürleri, yenilebilir çiçekler veya dantel desenleri gibi süslemeler ekleyebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: