Buradasın
Ballı badem helvası nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı Badem Helvası Tarifi:
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış) 1;
- 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında) 1;
- 1 su bardağı bal 1;
- Üzeri için 1/2 su bardağı çiğ badem 1.
Hazırlanışı:
- Tereyağını derin bir tava veya tencerede eritin 1.
- Kızmış olan yağın üzerine unu ilave edip, unun rengi değişene dek kavurun 1.
- Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de ekleyip, unla beraber 3-4 dakika daha kavurun 1.
- Süt ve balı karıştırıp, tavaya yavaşça ilave edin ve helvanın topaklanmaması için sürekli karıştırın 1.
- Ocağı kısık ateşe getirip, helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin 1.
- Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin, ardından bir kaba ters çevirerek kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın 1.
- Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin, dilimlerin üzerine badem ve bal gezdirip servis edin 1.
Not: Bal, tahin ve suyu tavaya peş peşe eklemek ve topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: