Buradasın
Ballı badem helvası nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı Badem Helvası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı 14
- 3 su bardağı un 14
- 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış) 14
- 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında) 14
- 1 su bardağı bal 14
- 1/2 su bardağı çiğ badem (üzeri için) 4
Yapılış Aşamaları:
- Derin bir tava veya tencerede tereyağını eritin 14.
- Eriyen yağın üzerine unu ilave edip rengi değişene dek kavurun 14.
- Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de tencereye ekleyip unla beraber 3-4 dakika daha kavurun 14.
- Süt ve balı karıştırıp yavaşça tencereye ilave edin 14. Karışımı sürekli karıştırarak helvanın topaklanmamasını sağlayın 4.
- Ocağı kısık ateşe getirip helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin 14.
- Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin 14. Ardından bir abağa ters çevirip kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın 4.
- Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin 14.
- Dilimlerin üzerine çiğ badem ve bal gezdirip servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: