Ballı Badem Helvası Tarifi: Malzemeler: 200 gram tereyağı; 3 su bardağı un; 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış); 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında); 1 su bardağı bal; Üzeri için 1/2 su bardağı çiğ badem. Hazırlanışı: 1. Tereyağını derin bir tava veya tencerede eritin. 2. Kızmış olan yağın üzerine unu ilave edip, unun rengi değişene dek kavurun. 3. Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de ekleyip, unla beraber 3-4 dakika daha kavurun. 4. Süt ve balı karıştırıp, tavaya yavaşça ilave edin ve helvanın topaklanmaması için sürekli karıştırın. 5. Ocağı kısık ateşe getirip, helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 6. Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin, ardından bir kaba ters çevirerek kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın. 7. Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin, dilimlerin üzerine badem ve bal gezdirip servis edin. Not: Bal, tahin ve suyu tavaya peş peşe eklemek ve topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir.