Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ballı helva yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Balı ilave etmeden önce unlu karışımın soğuduğundan emin olun 1.
- Balın ölçülü ve düşük ısıda pişirilmesi gerekir 4.
- Unun rengi altın sarısı olana kadar kavrulması, lezzet ve kıvam açısından önemlidir 4.
- Karıştırma işleminin sürekli yapılması, karışımın topaklanmaması için gereklidir 4.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra helvanın dinlendirilmesi, tatların birbirine geçmesine yardımcı olur 4. Bu süre ortalama 30 dakika olmalıdır 4.
- Helvayı kalın tabanlı çelik veya döküm tencerede, tahta kaşık kullanarak kavurmak lezzeti artırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: