Ballı Badem Helvası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 200 gram tereyağı - 3 su bardağı un - 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış) - 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında) - 1 su bardağı bal - 1/2 su bardağı çiğ badem (üzeri için) Yapılış Aşamaları: 1. Derin bir tava veya tencerede tereyağını eritin. 2. Eriyen yağın üzerine unu ilave edip rengi değişene dek kavurun. 3. Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de tencereye ekleyip unla beraber 3-4 dakika daha kavurun. 4. Süt ve balı karıştırıp yavaşça tencereye ilave edin. 5. Ocağı kısık ateşe getirip helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 6. Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin. 7. Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin. 8. Dilimlerin üzerine çiğ badem ve bal gezdirip servis edin.