Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel badem tatlısı için aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz:
- Badem Tatlısı Tarifi (Lezzet Dergisi) 1:
- Malzemeler: 1 su bardağı toz badem, 1 yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 125 gr eritilmiş tereyağı, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, tuzsuz bütün badem 1.
- Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su, yarım limonun suyu 1.
- Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın 1.
- Çukur bir kaba toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp yoğurun 1.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 1. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe batırarak yapıştırın 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün 1. Şerbeti çekince servis yapın 1.
- Badem Tatlısı Tarifi (Diyetkolik) 2:
- Malzemeler: 5 çorba kaşığı yoğurt (yarım yağlı), 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı buğday unu, 5 su bardağı şeker, 1.5 çay kaşığı ayçiçek yağı, 2 adet yumurta 2.
- Hazırlanışı:
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, un ve irmiği kullanarak yumuşak bir hamur yapın 2.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak badem şekli verin ve bu şekilleri geriye kalan irmiğe bulayın 2.
- Bunları yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin 2.
- 5 su bardağı şekeri 5 su bardağı su ile koyulaşıncaya kadar tencerede kaynatın 2. Altını kapattıktan sonra limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın 2.
- Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: