Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel badem tatlısı için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 24;
- 1 yumurta 24;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 24;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 24;
- 5 yemek kaşığı irmik 24;
- 1 paket vanilya 24;
- 1 paket kabartma tozu 24;
- 2,5 su bardağı un 24;
- 3 su bardağı su 24;
- 2,5 su bardağı toz şeker 24;
- 2 damla limon suyu 24.
Üzeri için:
- fındık kırığı veya yeşil toz fıstık 4.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın, üzerine limon ekleyip kaynamaya bırakın 24. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın 24.
- Hamuru hazırlayın: Tereyağı, sıvı yağ ve toz şekeri çırpıcı ile çırpın, üzerine yumurta, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilini ekleyin 24. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin 24.
- Şekillendirme: Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şekli verin 24.
- Pişirme: Yağlanmış fırın tepsisine dizin, bıçak yardımıyla orta kısımlarına kesikler atıp hafifçe açın 24. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin 24.
- Servis: Fırından alıp 1-2 dakika ilk sıcaklığının gitmesini bekledikten sonra soğuk şerbeti dökün 24. Şerbeti hafifçe çekene kadar bekletin 24. Üzerini fındık kırığı veya yeşil toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz 4.
Püf noktaları:
- Tatlının hamurunu yaparken malzemelerin oda ısısında olması gerekir 1.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave etmek ve hamurun çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat etmek önemlidir 1.
- Tatlının şerbetle buluşturulacağı zaman, kurabiyelerin ilk sıcaklığının çıkmış olması ve şerbetin ılık olması gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: