Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir'de akşam yemeğinde deneyebileceğiniz bazı yöresel yemekler şunlardır:
- Balıkesir Mantısı: Tavuk göğsü ile hazırlanan ve çeşitli baharatlarla servis edilen bir mantı türüdür 14.
- Tirit: Dana eti, pide, tereyağı, yoğurt ve sarımsak ile yapılan doyurucu bir yemektir 14.
- Keşkek: Nohut, buğday ve dana eti ile uzun süre pişirilen, genellikle düğün ve bayramlarda servis edilen bir yemektir 14.
- Bigadiç Güveç: Kuzu eti, oğlak eti, domates ve biber ile hazırlanan, farklı baharatlarla servis edilen bir güveç yemeğidir 45.
- Ayvalık Tostu: Kaşar, sucuk ve peynirin yanı sıra turşu, acı biber ve sosis ile hazırlanan bir tost türüdür 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: