Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap baklavası hamurunun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak baklava hamuru şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 5 su bardağı un 15;
- yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 15;
- 1 yumurta 15;
- 1 su bardağı yoğurt 15;
- 1 paket kabartma tozu 15;
- 1 yemek kaşığı sirke 15;
- yarım çay kaşığı tuz 15;
- 1 su bardağı ılık süt 15.
Yapılışı:
- Yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu bir kapta çırpın 13.
- Kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 13.
- Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun 13.
- Hamur kıvam aldıkça kalan unu ekleyin 13.
- Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alıp 10-15 dakika daha yoğurun 14.
- Hamuru yoğurma kabına geri alıp üzerini streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendirin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: