Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap baklavası hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr un 12
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1
- 1 adet yumurta 12
- ½ su bardağı yoğurt 1
- 10 gr kabartma tozu 12
- 1 yemek kaşığı sirke 12
- 1 su bardağı ılık süt 12
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın 12.
- Kabartma tozu ve unu harmanlayın 12.
- Hamuru yoğurmaya başlayın, sıvıları yavaş yavaş ekleyin 12.
- Hamur toparladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın 12.
- Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin 12.
- Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Hamura kullandığınız malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin 1.
- Sıvıları yavaş yavaş ekleyin, gerekirse sonrasında un ilavesi yapın 1.
- Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir 1.
- Hamura koyulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlayacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: