Buradasın
Bakin buğday unu nerede kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday unu, Türk beslenme kültüründe yaygın olarak kullanılmakta olup, ekmek, börek, simit gibi gıdaların yanında endüstriyel gıda üretiminde de kullanılmaktadır 15.
Buğday ununun kullanıldığı bazı alanlar:
- Hamur işleri: Kek, kurabiye, poğaça, simit, pizza, makarna ve gözleme yapımında kullanılır 135.
- Endüstriyel üretim: Çeşitli gıda ürünlerinin hazırlanmasında yer alır 5.
- Diğer kullanımlar: Çorbaları ve güveçleri koyulaştırmak, soslar için roux yapmak, doğal yüz maskeleri ve el işi projeleri için yapıştırıcı veya hamur hazırlamak gibi farklı alanlarda da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: