Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandır ekmeği, köy ekmeği ve köy yufkası yapımında kullanılabilecek bazı buğday unları:
- Ova 2 Tandır ve Pidelik Buğday Unu 1. Tüm ekmek çeşitleri yapımına uygundur 1.
- Yayla Gülü Tandırlık Buğday Unu 2. Mert Çöreklik buğday unu alt yapısına sahiptir, daha esmer (küllü) bir undur 2. Tandır ekmeği, köy ekmeği ve esmer simit yapımına uygundur 2.
- Lüks Tandırlık Buğday Unu 3. Tandır ekmeği, köy ekmeği ve köy yufkası için uygundur 3.
- Özel Amaçlı Tandırlık Buğday Unu 4. Her türlü tandır ekmeği ve lavaş yapımı için uygundur 4.
- Uğralık un veya esmer un (tandırlık un) 5. Protein oranı diğer unlara nazaran daha düşüktür 5. Tandır, lavaş ve simit yapımında ya da diğer unlar ile karıştırılarak kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: