Buradasın
Ayva yahnisi Osmanlı usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva yahnisi Osmanlı usulü yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g koyun but eti (iri kuşbaşı doğranmış) 2
- 4 adet ayva 2
- 1 yemek kaşığı bal 2
- 150 g kuru kayısı 2
- 1 su bardağı ılık su 2
- 1 tatlı kaşığı şeker 2
- 50 g tereyağı 2
- 50 g badem 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Tencerede koyun etini sıvı yağ ile kavurun 2.
- Azar azar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin 2.
- Bir bardak suda erittiğiniz balı etin üzerine dökün, ortalama 15 dakika daha kapağı kapalı olarak pişirin 2.
- Ayrı kaselerde sıcak suda badem ve kuru kayısıları ortalama 10 dakika kadar bekletin 2. Beklettiğiniz bademlerin kabuklarını soyun, yumuşayan kayısıları ortadan ikiye ayırın 2.
- Ayvaların kabuklarını soyun ve içini oyarak çekirdeklerini çıkarın, yarım halka biçiminde kalınca dilimleyin 2.
- Ayvaları şeker ve tereyağı ile hafif kızartın 2.
- Pişen eti tuzlayın, üstüne kızarmış ayva dilimlerini yerleştirin, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika daha pişirin 2.
- Badem ve kayısıları ekleyin, bir taşım kaynatın 2.
- Dinlendirdikten 15 dakika sonra servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: