Buradasın
Ayva yahnisi Osmanlı usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı usulü ayva yahnisi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet ayva 13;
- 300 gram kuşbaşı dana eti 13;
- 2 adet patates 13;
- 10 adet arpacık soğan 13;
- 1 baş sarımsak 13;
- 2 adet orta boy havuç 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı toz şeker 13;
- Yarım çay kaşığı karabiber 13;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 4 su bardağı su 13.
Yapılışı:
- Etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar 5 dakika pişirin 13.
- Yağları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 13.
- Su ekleyip 15 dakika pişirin, ardından sirkeyi ekleyip 15 dakika daha pişirin 13.
- Ayvaları, havucu, patatesi küp küp doğrayın ve etlere ilave edin 13.
- Soğan ve sarımsağı da ekleyin, suyunu, tuzunu ve baharatlarını koyup kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın 13.
- Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra ocağı kapatıp servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: