Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva yemeği yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Etli Ayva Yemeği Tarifi 1:
- Zeytinyağlı Ayva Yemeği Tarifi 5:
- Malzemeler: 2 ayva, 750 gr, yarım limon suyu, 20-25 adet arpacık soğan, 2 orta boy havuç, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 5 karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 portakal suyu, 1 bardak sıcak su, 6-7 dal dereotu 5.
- Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup dilimlere ayırın, çekirdeklerinden 6-7 tanesini ayırın. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıp arpacık soğanları ve havuç dilimlerini ekleyip 5-6 dakika kavurun. Dilimlenmiş ayvalar, zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyin. Ayva çekirdekleri ve karanfilleri küçük kilitli bir çay süzgecine alıp çubuk tarçın ile birlikte ayvaların üzerine yerleştirin. En son portakal suyu ve suyu ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: