Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kilo kemikli parça et 3;
- 6-7 ayva 3;
- 2 su bardağı yeşil mercimek 3;
- 1 soğan 3;
- sıvı yağ 3;
- 1-2 yemek kaşığı salça 3;
- birkaç diş sarımsak 3;
- biraz limon suyu 3;
- tuz 3;
- biraz pul biber 3;
- et suyu (yoksa normal su) 3.
Yapılışı:
- Tencerede önceden pişirilen et bir tarafa bırakılır 3.
- Mercimekler haşlanıp hazırlanır 3.
- Tencereye sıvı yağ dökülür 3.
- Soğanlar yemeklik doğranıp yağda sararıncaya kadar karıştırılır 3.
- Et üzerine dökülüp birlikte kavrulur 3.
- Sarımsaklar atılır 3.
- Et suyu varsa üzerine biraz dökülür, yoksa normal su kullanılır 3.
- Salça, tuz ve pul biber atılır 3.
- Ayvalar yeterince ekşi değilse, biraz limon suyu eklenir 3.
- Ayvaların üzerine çıkacak kadar su dökülüp orta hararetli ateşte, ezilmesine fırsat vermeden pişmeye bırakılır 3.
- Pişmesine yakın mercimek eklenip az daha beklenip karıştırılır ve ocağın altı kapatılır 3.
- Dinlendirilip tabağa alınarak servise hazırlanır 3.
Ayva yemeği, özellikle kırmızı turpla birlikte ikram edilir 3.
Ayva yemeği tarifi, "nefisyemektarifleri.com" sitesinde de mevcuttur 3.
Ayrıca, "youtube.com" sitesinde "Ayva Yemeği Nasıl Yapılır?" başlıklı bir video bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: