Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı yemeklerde genellikle sert ve olgun ayvalar tercih edilir 3. Bu tür ayvalar, pişerken dağılmaz ve lezzetlerini daha iyi verir 3.
Ayvalı yemek tariflerine örnek olarak şunlar verilebilir:
- Ayvalı et yemeği 4. 500 gr kuzu kuşbaşı, 200 gr arpacık soğanı, 1 ayva, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 15 gr tereyağı, 1 çay kaşığı tarçın, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ile yapılır 4.
- Ayva dolması 5. 3 adet ayva, 250-300 gr kıyma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 6 çay kaşığı pekmez, karabiber ve tuz ile yapılır 5.
- Ayva gallesi 5. 4 adet ayva, 1/2 kg koyun boyun eti, 200 g nohut, 250 g toz şeker ve 4 su bardağı su ile yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: