Buradasın
Aydın enginarının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aydın enginarının özellikleri şunlardır:
- Coğrafi İşaret Tescili: Aydın enginarı, 2025 yılında coğrafi işaret tescili almıştır 2. Bu, ürünün özgün üretim yöntemleri ve karakteristik özelliklerinin koruma altına alındığı anlamına gelir 2.
- Tat ve Aroma: İnce kabuk yapısı, dolgun ve etli formu ile diğer enginar çeşitlerinden ayrılır 23. Kendine has bir lezzet profiline sahiptir 2.
- Sağlık Faydaları: Enginar, kalp sağlığını destekleyen ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan bileşenler içerir 13. Ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını iyileştirir 1.
- Üretim Yöntemi: Aydın'ın iklim koşulları ve geleneksel tarım yöntemleri ile üretilir 2. Üretimde doğal yöntemler ve ata tohumları kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: