Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneydoğu usulü etli lahana sarması yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Malzemeler:
- 1 orta boy lahana 15;
- 300 gr dana-kuzu karışık kıyma 15;
- 2 bardak pirinç 15;
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ 1;
- 2 kuru soğan 15;
- 4-5 diş sarımsak 15;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 15;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 15;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 15;
- 2 çay kaşığı karabiber 15;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 15;
- Maydanoz 15;
- 1-2 domates 1.
Yapılışı:
- Lahananın dış yaprakları ayıklanır 15.
- Yapraklara zarar vermeden ayırabilmek için dip kısmından bıçak yardımıyla kesikler atılır 1.
- Lahana yaprakları kaynar suda 1-2 dakika haşlanır ve kevgir yardımıyla alınır 15.
- İç harcı hazırlamak için kuru soğan, maydanoz, domates ve sarımsak ince doğranır 1.
- Pirinç bol suda yıkanır, süzülür 1.
- Doğranan malzemeler ve diğer iç malzemeleri karıştırılır 1.
- Lahanalar orta damarları ayıklanıp sarmalık hale getirilir 1.
- Tencereye dizilen sarmaların üzerine sos hazırlanır 1.
- 1 kaşık salça, biraz zeytinyağı, tuz ve yarım limonun suyu karıştırılıp gezdirilir 1.
- Sarmaların üzerini basacak kadar sıcak su eklenir 1.
- Sarmalar açılmasın diye ağırlık konabilir 1.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir 1.
Püf noktaları:
- Antakya'da sarma pişmeye yakın 2 kaşık nar ekşisi eklenebilir 1.
- Ekşi, lahana yapraklarını sertleştirdiği için sumak ekşisi de kullanılabilir 1.
Tarifin videosuna tenceretv.com sitesinden ulaşılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: