Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneydoğu usulü etli lahana sarması yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram beyaz lahana 1
- 300 gram dana kıyma 1
- 3 çorba kaşığı beyaz pirinç 1
- 2 adet küçük kuru soğan 1
- 3 adet orta boy domates 1
- 0.5 demet maydanoz 1
- 1 bıçak ucu tuz (iyotlu) 1
- 2 su bardağı su 1
Yapılışı:
- Lahananın yapraklarını yırtmadan ayırın, yıkayıp kaynar tuzlu suya atarak 1-2 dakika haşlayın 1.
- Delikli kepçeyle çıkarıp bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin 1.
- Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın 1.
- Harcı için rendelenmiş soğana salça, pirinç, kıyma, tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın, nane serpin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün 1.
- Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin 1.
- Lahana yapraklarını avcunun içine açın, hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın 1.
- Tencereye dizdikten sonra üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın 1.
- Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: