Buradasın
Lahana Sarmasının yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana sarmasının yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Lahananın seçimi: Sıkı ve tomurcuk halinde olan lahanalar tercih edilmelidir 4. Yumuşak ve açık yapraklı lahanalar sarma için uygun değildir 4.
- Haşlama: Lahana yaprakları, çok fazla haşlanmadan, yumuşayana kadar haşlanmalıdır 245.
- İç harcın hazırlanması: İç harç hazırlanırken pirinçler iyice yıkanmalı ve malzemeler ince bir şekilde doğranmalıdır 24.
- Sarma: Yaprakların sert damarları ayrılmalı ve iç harç biraz diri kalacak şekilde sarılmalıdır 24.
- Pişirme: Tencereye dizilen sarmaların üzerine ağırlık (porselen bir tabak gibi) konulmalı ve kısık ateşte, ortalama 35-45 dakika pişirilmelidir 25.
Ayrıca, lahana yapraklarının yumuşaması için haşlama suyuna bir yemek kaşığı sirke eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: