Buradasın
Antep usulü ekşili köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü ekşili köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı ince bulgur 1;
- 1 çay bardağı irmik 1;
- 1 adet küçük soğan (çok küçük doğranmış) 1;
- Tuz 12;
- Karabiber 12;
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- Haşlanmış et ve nohut suyu 1;
- 2 yemek kaşığı salça 1;
- 1 yemek kaşığına yakın sumak ekşisi (limon suyu da kullanılabilir) 1.
Yapılışı:
- İnce bulgur ve irmik, soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır ve 15 dakika bekletilir 1.
- Islanan bulgur ve irmik karışımına küçük doğranmış soğanlar, tuz, karabiber, acı biber salçası eklenip iyice yoğrulur 1.
- Un ve yumurta eklenerek yoğurmaya devam edilir 1.
- Yoğurma işleminden sonra, misketten küçükçe yuvarlanan köfteler hazırlanır 1.
- Hazırlanan köfteler kaynar suda 5 dakika haşlanır ve süzülür 1.
- Kaynamış et nohut suyuna salça ve ekşi eklenir 1.
- Köfteler de eklenip 5-10 dakika kadar kaynatılır ve altı kapatılır 1.
- Zeytinyağında ısıtılan nane eklenip altı kapatılır ve tencereye eklenir 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: