Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep çiğ köftesi ile diğer çiğ köfte türleri arasındaki bazı farklar:
- Malzeme: Antep çiğ köftesinde kısırlık bulgur, Antep biber salçası ve çeşitli baharatlar kullanılır 23.
- Hazırlık: Yoğurma yöntemiyle hazırlanır, pişirme işlemi yapılmaz 12.
- Etsiz veya etli: Antep çiğ köftesi etsiz olarak da yapılabilir 13.
- Tarihçe: Kökenleri 12. yüzyıla kadar uzanır ve Gaziantep'te uzun yıllardır aynı tarifle hazırlanır 5.
- Sunumu: Genellikle marul yaprağı ile servis edilir ve yanında ayran veya şalgam suyu ile tüketilir 5.
Şanlıurfa ve Adıyaman gibi farklı bölgelerde de çiğ köfte yapılır, ancak bu bölgelerin çiğ köfteleri malzeme ve hazırlama yöntemleri açısından bazı farklılıklar gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: