En iyi sarımsak ezmesi için iki farklı tarif önerisi: 1. Sarımsaklı Ispanak Ezmesi Tarifi: - Malzemeler: 500 g kuzu ıspanak, 4 dilim tost ekmeği, 150 g ceviz içi, 4 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon, tuz, karabiber, muskat rendesi, susam. - Yapılışı: Ispanağı ılık tuzlu suya atıp 2 dakika bekletin ve suyunu sıkarak bir tabağa alın. İçini çıkarttığınız tost ekmeklerini ve diğer malzemeleri geniş bir kaba alıp blenderdan geçirin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve susamla tatlandırıp servis yapın. 2. Zeytinyağlı Sarımsak Ezmesi Tarifi: - Malzemeler: 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 baş sarımsak, 1 çay kaşığı biber, 2-3 tane yumurta, yarım limon. - Yapılışı: Ayıkladığınız sarımsağı havanda ezin ve bir kaseye koyun. Damla damla zeytinyağı dökerek tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tuz, biber, limon suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir yumurta sarısı kırıp tekrar karıştırın ve sos kıvamına gelinceye kadar azar azar zeytinyağı ilave edin.