Antep usulü sarımsak turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 4 kg sarımsak - 5 su bardağı sirke - 2 su bardağı tuz - Yarım su bardağı limon tuzu Yapılışı: 1. Sarımsakların başındaki püskül kısmı kesilerek sapı çıkarılır ve derin bir kapta iyice yıkanır. 2. Sarımsaklar, serin bir yerde soğuk su içerisinde 2-3 gün süreyle bekletilir ve bu süre zarfında sık sık suyu değiştirilir. 3. Suyun süzüldüğü sarımsaklar, 5 litrelik kavanozlar veya küp içerisine alınır. 4. Başka bir kapta, 2 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 5 bardak sirke, 5-6 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki sarımsakların üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır. 5. Kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde Ekim ayına kadar bekletilir. Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de Antep usulü sarımsak turşusu tarifi bulunmaktadır.