Buradasın
Antep'te sarımsak turşusuna ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep'te sarımsak turşusu yapımında şu malzemeler kullanılır:
- 4 kg sarımsak 1. Sarımsakların baş tutmuş ve saplarının henüz yeşil olması gerekir 1.
- 5 su bardağı sirke 1.
- 2 su bardağı tuz 1.
- Yarım su bardağı limon tuzu 1.
Yapılış aşamaları ise şöyledir:
- Sarımsakların başındaki püskül kısmı kesilerek sapı çıkarılır ve derin bir kapta iyice yıkanır 1.
- Sarımsaklar, serin bir yerde soğuk su içerisinde 2-3 gün süreyle bekletilir ve bu arada sık sık suyu değiştirilir 1.
- Sarımsakların suyu süzülerek 5 litrelik kavanozlar veya küp içerisine alınır 1.
- Başka bir kapta, 2 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 5 bardak sirke, 5-6 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki sarımsakların üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır 1.
- Kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde Ekim ayına kadar bekletilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: