Buradasın
Antep usulü sarımsak turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü sarımsak turşusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 kg taze sarımsak 4;
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu 4;
- yarım yemek kaşığı toz şeker 4;
- yarım yemek kaşığı limon tuzu 4;
- 1 şişe üzüm sirkesi 4;
- birkaç defne yaprağı 4;
- musluk suyu 4.
Yapılışı:
- Sarımsakları saplarından ve üzerindeki kirli tabakadan temizleyin 4.
- Sarımsakları bir gün boyunca derin bir kapta suyun içerisinde bekletin ve ara ara suyunu değiştirin 4.
- Sarımsakları cam bir kavanoza yerleştirin 4.
- Üzerine tüm malzemeleri ekleyin 4.
- En son su takviye edip ağzını maydanoz ile hava almasın diye kapatın 4.
Not:
- Turşu suyu, malzemelerin miktarına göre çoğaltılabilir 4.
- Turşu suyu, zamanla eksilirse ilave edilebilir 4.
Antep usulü sarımsak turşusunun nasıl yapılacağına dair daha detaylı bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: