Buradasın
Antep usulü sarımsak turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü sarımsak turşusu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Sarımsakların başındaki püskül kısmı kesilerek sapı çıkarılır ve derin bir kapta iyice yıkanır 1.
- Sarımsaklar, serin bir yerde soğuk su içerisinde 2-3 gün süreyle bekletilir ve bu süre zarfında sık sık suyu değiştirilir 1.
- Suyun süzüldüğü sarımsaklar, 5 litrelik kavanozlar veya küp içerisine alınır 1.
- Başka bir kapta, 2 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 5 bardak sirke, 5-6 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki sarımsakların üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır 1.
- Kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde Ekim ayına kadar bekletilir 1.
Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de Antep usulü sarımsak turşusu tarifi bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: