Gaziantep'te kuru dolma pişirmek için gerekli malzemeler: 10 adet kuru patlıcan; 10 adet kuru dolmalık biber; 1,5 su bardağı osmancık pirinç; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 adet büyük boy rendelenmiş domates; 1 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 tatlı kaşığı sumak; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 2 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Pişirme aşamaları: 1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda 10 dakika kadar yumuşaması için kaynatın. 2. Pirinçleri sıcak suda yarım saat kadar bekletip, bol suda yıkayın. 3. Tencereye sıvıyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. 4. Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 5. Nar ekşisini, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyin. 6. Salçayı da tencereye ekleyin. 7. Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip kısık ateşte iç harcını pişirin. 8. İç harcı suyunu çekip dinlenince kuru patlıcan ve biberin içlerini doldurun. 9. Tencereye dolmaları yerleştirin. 10. Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, biraz daha tuz ve isteğe bağlı olarak kuru nane serpin. 11. Dolmaların hizasına kadar su ekleyip kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. 12. Dolmalar piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.