Buradasın
Gaziantep'te kuru dolma nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep usulü kuru dolma pişirmek için gerekli malzemeler:
- 10 adet kuru patlıcan 3;
- 10 adet kuru dolmalık biber 3;
- 1,5 su bardağı Osmancık pirinç 3;
- 1 adet kuru soğan 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 3;
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3;
- 1 tatlı kaşığı sumak 3;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 3;
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3.
Pişirme aşamaları:
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda 10 dakika yumuşaması için kaynatın 3.
- Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip bol suda yıkayın 3.
- Tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun 3.
- Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin 3.
- Nar ekşisi, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyin 3.
- Salçayı ilave edin 3.
- Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip kısık ateşte iç harcı pişirin 3.
- İç harcı suyunu çekip dinlenince kuru patlıcan ve biberin içlerini doldurun 3.
- Tencereye dolmaları yerleştirin 3.
- Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, biraz daha tuz ve kuru nane dökebilirsiniz 3.
- Dolmaların hizasına kadar su ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin 3.
- Dolmalar piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz 3.
Gaziantep usulü kuru dolma tarifi ve diğer tarifler için aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: