Buradasın
Gaziantep'te kuru dolma nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te kuru dolma pişirmek için gerekli malzemeler:
- 10 adet kuru patlıcan 15;
- 10 adet kuru dolmalık biber 1;
- 1,5 su bardağı osmancık pirinç 15;
- 1 adet kuru soğan 15;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 15;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 15;
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 15;
- 1 diş sarımsak 15;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi 15;
- 1 tatlı kaşığı sumak 15;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 15;
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 15;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- 1 tatlı kaşığı tuz 5;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 15.
Pişirme aşamaları:
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda 10 dakika kadar yumuşaması için kaynatın 15.
- Pirinçleri sıcak suda yarım saat kadar bekletip, bol suda yıkayın 15.
- Tencereye sıvıyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun 1.
- Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Nar ekşisini, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyin 1.
- Salçayı da tencereye ekleyin 5.
- Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip kısık ateşte iç harcını pişirin 1.
- İç harcı suyunu çekip dinlenince kuru patlıcan ve biberin içlerini doldurun 1.
- Tencereye dolmaları yerleştirin 1.
- Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, biraz daha tuz ve isteğe bağlı olarak kuru nane serpin 5.
- Dolmaların hizasına kadar su ekleyip kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin 1.
- Dolmalar piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: