Buradasın
Sumaklı baharat nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sumaklı baharat, çeşitli şekillerde kullanılabilir:
- Salatalarda: Yoğurtlu soslarda ve soğana eklenerek tüketilir 23. Örneğin, piyazlık doğranmış kuru soğan tuzla ovulup acısı alındıktan sonra sumak eklenerek salata yapılabilir 3.
- Yemeklerde: Özellikle mantı, sumaklı biber dolması ve Arnavut ciğeri gibi yemeklerde kullanılır 3.
- Turşu yapımında: Sebze turşularını kurarken içine sumak tozu veya sumak ekşisi eklenir 23.
- Çay olarak: Soğuk veya sıcak su ile demlenerek içilir 12.
- Marinasyonda: Balık yemeklerinde tane sumak, aroma verici olarak kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: