• Buradasın

    Sumağın yerine ne kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sumağın yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
    1. Limon Biberi: Kurutulmuş limon kabuğu ve karabiberden oluşan bu baharat karışımı, sumağın asitliğini ve lezzetini sağlar 1.
    2. Za'atar: Sumak da içeren bir baharat karışımı olup, benzer bir tat sunar 1.
    3. Nar Ekşisi: Ekşi bir tat veren nar ekşisi, özellikle salatalarda ve et yemeklerinde sumak yerine kullanılabilir 2.
    4. Sirke: Sumak gibi ekşilik sağlayan sirke, salatalarda ve soslarda tercih edilebilir 12.
    5. Taze Limon Kabuğu: Yemeklere ekşi bir aroma katmak için taze limon kabuğu rendesi de kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Suma nedir?

    Suma, üzüm veya incir mayşesinin fermante edilip ardından damıtılmasıyla elde edilen yüksek alkollü bir içki alkolüdür. Özellikleri: Üretim: Genellikle üzüm kullanılır, çünkü incir suması nitelik ve nicelik bakımından daha düşüktür. Kullanım: Rakı üretiminde kullanılır; ikinci kez anason ile damıtıldığında rakı elde edilir. Tanım: Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliği'ne göre, üzümün tat ve kokusunu koruyacak şekilde, en fazla %94,5 alkol oranına kadar damıtılması ile elde edilen üzüm kökenli distilattır.

    Sumağı hangi baharatlarla karıştırabilirim?

    Sumak, aşağıdaki baharatlarla karıştırılabilir: karabiber; pul biber; kekik; nane; zerdeçal; kimyon. Ayrıca, sumak ve sarımsak, acı biber, zencefil karıştırılarak elde edilen sos, et yemeklerinin yanında sıklıkla tüketilir. Sumak, zahter adı verilen bir baharat karışımının içinde de bulunur.