Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı Cedric Grolet tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gr Antep fıstığı ezmesi 2;
- 100 gr kavrulmuş Antep fıstığı (ince çekilmiş) 2;
- 250 ml tam yağlı süt 2;
- 100 ml krema 2;
- 80 gr toz şeker 2;
- 2 adet yaprak jelatin (veya 5 gr toz jelatin) 2;
- 50 gr beyaz çikolata 2.
Hazırlanışı:
- Sütü ve kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, içine Antep fıstığı ezmesini ve toz şekeri ekleyip karıştırın 2.
- Karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın 2.
- Jelatini soğuk suda bekletip yumuşamasını sağlayın, süzüp sıcak karışıma ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın 2.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin 2.
- Antep fıstıklı pralin ve vanilya özütünü ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın 2.
- Karışımı fıstık şeklindeki silikon kalıplara döküp buzdolabında en az 4-6 saat (tercihen bir gece) dinlendirin 2.
- Donan tatlıları kalıplardan çıkarıp üzerine eritilmiş yeşil kakao yağı ile fıstık efekti verin 2.
- Antep fıstığı kırıntıları ile süsleyerek servis edin 2.
Tatlıyı yaparken orijinal tariften farklı olarak, fıstık pralin için şu malzemeler kullanılabilir:
Pralin yapımı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: