Buradasın
Antep fıstıklı kurabiyenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep fıstıklı kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun yoğurulması: Hamurun çok iyi yoğrulması gerekir; bu işlem dinlene dinlene en az yarım saat yapılmalıdır 2.
- Fırınlama: Kurabiyeler fırına verildikten sonra, fırının kapağı 5 ve 10 dakika aralıklarla açılmalıdır; bu, kurabiyelerin fırın içinde çatlamasını ve dağılmasını önler 2.
- Pişirme kontrolü: Kurabiyeler pişerken kızarmamalı, pembeleşmemeli ve içindeki fıstık yeşil kalmalıdır 2.
- Tepside soğutma: Fırından çıktıktan sonra kurabiyeler 10 dakika tepside soğutulmalıdır; bu, kurabiyelerin kırılmaması için önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: