Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte humus yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 13;
- 3/4 su bardağı tahin 1;
- 1 adet limon suyu 1;
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3-4 dilim kaşar peyniri 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için) 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (üzeri için) 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Nohutları, tahini, limon suyunu, kimyonu, tuzu ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın 1. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikser kullanabilirsiniz 1.
- Hazırladığınız humus karışımını, fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırın 1.
- Her bir güveç veya fırın kabının üzerine kaşar dilimlerini yerleştirin 1.
- Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber ve pul biberi gezdirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: