Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anadolu'nun en güzel çorbası olarak değerlendirilebilecek tek bir çorba yoktur, çünkü bu, kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait bazı ünlü çorba türleri şunlardır:
- Beyran Çorbası 34. Gaziantep'e özgü, gerdan eti, haşlanmış pirinç ve et suyu ile yapılan bir çorbadır 3.
- Ecevit Çorbası 3. Yoğurtlu olmasına rağmen yoğunluğu ve besleyiciliğiyle kış günlerine uygun, Kastamonu'ya özgü bir çorbadır 3.
- Kara Çorba 3. Pınarbaşı, Küre Dağları civarında, dağlardan toplanan karamuk ile yapılan bir çorbadır 3.
- Kızılcık Tarhanası 3. Uçuk pembe renkli, mayhoş bir tarhanadır 3.
- Analı Kızlı Çorbası 4. İçerisindeki köftelerin büyüklüklerinden dolayı bu adı almıştır 4.
- Kesme Aşı 4. İçinde mercimek ve erişte bulunan bir çorbadır 4.
- Topalak Çorbası 4. Mersin'e özgü, içinde minik mantılar ve köfteler bulunan bir çorbadır 4.
- Toyga Çorbası 4. Tokat'a özgü, yoğurt, nohut ve yarma içeren bir çorbadır 4.
- Alaca Çorbası 4. Antep'e özgü, içinde her türlü malzeme bulunan bir çorbadır 4.
- Yuvalama Çorbası 4. Antep'e özgü, yoğurtlu bir çorba türüdür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: