Buradasın
Ana yemek ve ordövr arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ana yemek ve ordövr arasındaki temel fark, ordövrün ana yemekten önce sunulması ve genellikle iştah açıcı olarak tüketilmesidir 123.
Ordövr, Fransızca kökenli bir terim olup, "ağır yemeklerden önce yenilen aperatifler" anlamına gelir 235. Genellikle soğuk servis edilen, küçük porsiyonlarda sunulan ve peynirler, zeytinler, salamlar, çeşitli mezeler veya mini sandviçler gibi atıştırmalıklardan oluşur 35.
Ana yemek ise, bir öğünün en önemli ve doyurucu kısmıdır 2.
Kültürel farklılıklara bağlı olarak, ordövr ve ana yemek kavramları farklı şekillerde yorumlanabilir. Örneğin, Türk mutfağında mezeler hem soğuk hem de sıcak olarak sunulabilir ve ana yemeğin yanında servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: