Buradasın
Amasya çörek hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amasya çöreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı yoğurt 1
- Yarım su bardağı süt 1
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1
- 125 gram tereyağı 1
- Yarım paket yaş maya 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı şeker 1
- 1 su bardağı ceviz 1
- 4-5 su bardağı un 1
Yapılışı:
- Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritip yoğurma kabına alın 1.
- Ceviz ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın 1.
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Son olarak cevizi de ekleyip bir kez daha yoğurun ve nemli bir örtünün altında 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurdan yuvarlak parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Üzerine çırptığınız yumurtayı fırçayla sürün 1.
- 80 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verip çörekler kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: