Buradasın
Amasya çörek hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amasya çöreği hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 7 su bardağı elenmiş un 2;
- 2,5 su bardağı ılık su 2;
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Hazırlanışı:
- Derin bir kaba su ve mayayı alın, üzerine un ve tuzu ekleyip yoğurun 2.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin 2.
- Hamuru mayalanmaya bırakın 2.
Notlar:
- Hamuru yoğurduktan sonra en az 1 saat mayalandırmak gerekir 2.
- Zeytinyağı kullanılması, daha kıyır kıyır bir çörek elde edilmesini sağlar 2.
Amasya çöreği hamuru için alternatif bir tarif, nefisyemektarifleri.com sitesinde mevcuttur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: