Amasya çöreği hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Yarım su bardağı yoğurt - Yarım su bardağı süt - Yarım su bardağı sıvı yağ - 125 gram tereyağı - Yarım paket yaş maya - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 su bardağı ceviz - 4-5 su bardağı un Yapılışı: 1. Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritip yoğurma kabına alın. 2. Ceviz ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 3. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Son olarak cevizi de ekleyip bir kez daha yoğurun ve nemli bir örtünün altında 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurdan yuvarlak parçalar koparıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. 6. Üzerine çırptığınız yumurtayı fırçayla sürün. 7. 80 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verip çörekler kızarana kadar pişirin.