Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aksaray pidesinin neden meşhur olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Aksaray'ın meşhur pidelerinden bazıları şunlardır:
- Şerbetli pide 125. Aksaray'ın coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan şerbetli pide, kahvaltılarda veya ara öğünlerde tüketilen bir tatlıdır 1. İnce açılmış hamurun içine lor peyniri, kaşar peyniri ve küflü peynir karışımı konularak hazırlanan şerbetli pide, fırında pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülerek servis edilir 12.
- Tahinli pide 4. Orta Anadolu'nun yöresel lezzeti olan tahinli pide, un, şeker, maya, su ve bol tahin karışımından elde edilen hamurun taş fırında odun ateşiyle 10 dakika pişirilmesiyle yapılır 4.
Ayrıca, Aksaray'da Ağaçlı Restoran ve Kurtuluş Börek Salonu gibi yerlerde de çeşitli pideler yapılmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: