Ağlayan pastanın gözyaşları, genellikle pastanın üzerine dökülen çikolata sosu ile oluşturulur. Çikolata sosu hazırlamak için: 1. 100 gram bitter çikolata (veya sütlü çikolata) küçük parçalara doğrayın. 2. Küçük bir tencerede yarım su bardağı kremi ısıtın, kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. 3. Kaynamış kremaya doğranmış çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın. 4. İki yemek kaşığı tereyağı ve isteğe bağlı olarak iki yemek kaşığı bal veya mısır şurubu ekleyin, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. 5. Bir tutam tuz ekleyebilirsiniz, ancak bu tamamen tercihe bağlıdır. 6. Sosu ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın, sos soğudukça yoğunlaşacaktır. Sos soğuduktan sonra pastanın üzerine dökülebilir. Ayrıca, pastanın üzerine gözyaşı damlaları şeklinde renkli şeker hamuru veya fondan da kullanılabilir.