Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika Ateşi sosunun içinde hangi baharatların olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır, çünkü malzemeler ve tarifler üreticiye göre değişiklik gösterebilir 4.
Ancak, Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılan bazı baharatlar şunlardır:
- Berbere 1. Etiyopya mutfağında kullanılan, acı biber, sarımsak, zencefil, fesleğen, korarima (bir Etiyopya kakule türü), rue, ajwain, çörek otu ve çemen içeren bir baharat karışımıdır 1.
- Dukka 1. Mısır'dan gelen, kişniş, kimyon, susam tohumu ve tuz gibi kuruyemiş, tohum ve baharatların karışımından oluşan bir baharattır 1.
- Ras el Hanout 1. Fas mutfağında kullanılan, kakule, kimyon, karanfil, tarçın, hindistan cevizi, muskat, yenibahar, kuru zencefil, acı biber ve zerdeçal gibi baharatları içerebilen bir karışımdır 1.
- Timsah Biberi (Alakata Biberi) 1. Batı Afrika mutfağında kullanılan, yoğun acılığı ve benzersiz lezzetiyle bilinen bir baharattır 1.
- Acı Kola (Garcinia kola) 1. Batı Afrika mutfağında ve tıbbında kullanılan, keskin ve acı bir tada sahip geleneksel bir malzemedir 1.
- Palmiye Yağı 1. Özellikle Batı Afrika'da birçok yemeğin temel malzemesidir 1.
Afrika Ateşi sosunun içinde bulunan baharatların kesin listesini öğrenmek için ürünün etiketini kontrol etmek veya üreticiye danışmak en doğru yöntemdir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: