Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afrika'ya özgü bazı baharatlar şunlardır:
- Berbere 1. Etiyopya mutfağında kullanılan, acı biber, sarımsak, zencefil, fesleğen, korarima (bir Etiyopya kakule türü), rue, ajwain, çörek otu ve çemen içeren bir baharat karışımıdır 1.
- Dukka 1. Mısır'dan gelen, kişniş, kimyon, susam tohumu ve tuz gibi kuruyemiş, tohum ve baharatların karışımıdır 1.
- Ras el Hanout 13. Fas'a özgü, kakule, kimyon, karanfil, tarçın, hindistan cevizi, muskat, yenibahar, kuru zencefil, acı biber ve zerdeçal gibi 30'a kadar farklı baharat içerebilen bir baharat karışımıdır 13.
- Timsah Biberi (Alakata Biberi) 1. Batı Afrika mutfağında kullanılan, yoğun acılığı ve benzersiz lezzetiyle bilinen bir baharattır 1.
- Cennet Taneleri (Grains of Paradise) 3. Gana, Liberya ve Fildişi Sahili'nden gelen, karabiber, limon kabuğu ve kakule karışımına benzer bir aromaya sahip baharattır 3.
- Tsire Suya 4. Batı Afrika mutfağına özgü, kırmızı veya yeşil biber, tuz, karabiber, kimyon, kişniş tohumu, sarımsak ve soğan tozu içeren bir baharat karışımıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: