Açma tarifi için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ılık süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta akı; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 1 paket instant maya; 7 su bardağı un; Arasına sürmek için 100 gr tereyağı; Üzeri için 1 adet yumurta sarısı, susam ve çörek otu. Yapılışı: 1. Yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. 2. Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 3. Hamur kıvam alınca elinizle yoğurun. 4. Hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurun. 5. Hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyin ve temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamuru tezgaha alın, elinizle bastırarak genişletip inceltin. 7. Üzerine oda ısısındaki tereyağını sürün ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirin. 8. Tekrar tereyağı sürün ve hamuru katlayın. 9. Hamuru bastırarak genişletin ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. 10. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 11. Açmaları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve 20 dakika tepsi mayası için bekletin. 12. Mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 13. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Püf noktaları: Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Hamur yumuşak bir kıvamda olmalı. Tepsi mayası atlanmamalı. Pişirme işlemi fansız ve alt üst ayarda yapılmalı.