• Buradasın

    Acma hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için) 1;
    • 1 su bardağı ılık süt 12;
    • 1 su bardağı ılık su 12;
    • 125 g eritilmiş tereyağı 1;
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ 1;
    • 2 yemek kaşığı şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı) 1;
    • 1 küçük paket instant maya 1;
    • 6-7 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kapta 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, su, tereyağı, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu elinizle karıştırın 1.
    2. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1.
    3. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun 1.
    4. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar dinlendirin 1.
    5. Dinlendirdikten sonra bezelere ayırın ve her bir bezeyi çubuk şekline getirin 2.
    6. Çubuk şekline getirdiğiniz hamuru düğüm yapıp düğümün bir ucunu altına kıvırın 1.
    7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yarım saat daha dinlendirin 1.
    8. Ayırdığınız yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı süt koyup çırpın, açmaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
    9. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Açma hamuru nasıl şekillendirilir?

    Açma hamurunu şekillendirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hamurun Açılması: Unlanmış bir yüzeyde merdane yardımıyla veya elle dikkatlice açılarak istenilen kalınlığa getirilir. 2. Kesme: Hamur, istenilen boyutlarda parçalar halinde kesilir. 3. Şekillendirme: Hamur, çeşitli kalıplar kullanılarak veya elle şekillendirilerek halka, üçgen, kare gibi farklı formlar verilir. 4. Katlama: Hamurun katlanması, hem lezzet hem de görünüm açısından zenginlik sağlar. 5. Pişirme Öncesi Hazırlık: Şekillendirilmiş hamurlar, fırın tepsisine dizilmeden önce yağlı kağıt ile kaplanır ve üzerine yumurta sarısı veya süt sürülür. 6. Pişirme: Fırın önceden ısıtılır ve genellikle 180-200 derece arasında pişirilir.

    Acma hamuruna süt konur mu?

    Evet, açma hamuruna süt konur.

    Açma hamuruna ne konur?

    Açma hamuru için gerekli malzemeler şunlardır: 4 su bardağı un. 1 su bardağı süt. 1/2 su bardağı su. 1 paket instant maya (10 g). 1/4 su bardağı sıvı yağ. 1 tatlı kaşığı tuz. 1 yemek kaşığı şeker. 250 g tereyağı veya margarin. Ayrıca, açma hamurunun üzerine yumurta sarısı sürerek daha güzel bir renk ve lezzet elde edebilirsiniz.