Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı ılık süt 3;
- 2 yemek kaşığı şeker 3;
- 1 paket kuru maya 3;
- 1 su bardağı sıvı yağ 3;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine) 3;
- 8 su bardağı un 3;
- 1 çay kaşığı mahlep (tepeleme) 3.
Yapılışı:
- Derin bir kaseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın 3.
- Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin 3.
- Ardından sıvı yağı ekleyin 3.
- Yumurta beyazlarını ekleyin 3.
- Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin 3.
- Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
- Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin 3.
Açma hamurunun nasıl yapılacağına dair daha detaylı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: