Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için) 1;
- 1 su bardağı ılık süt 12;
- 1 su bardağı ılık su 12;
- 125 g eritilmiş tereyağı 1;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı) 1;
- 1 küçük paket instant maya 1;
- 6-7 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Derin bir kapta 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, su, tereyağı, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu elinizle karıştırın 1.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1.
- Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar dinlendirin 1.
- Dinlendirdikten sonra bezelere ayırın ve her bir bezeyi çubuk şekline getirin 2.
- Çubuk şekline getirdiğiniz hamuru düğüm yapıp düğümün bir ucunu altına kıvırın 1.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yarım saat daha dinlendirin 1.
- Ayırdığınız yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı süt koyup çırpın, açmaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: