• Buradasın

    Acma hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Açma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2,5 su bardağı ılık süt 3;
    • 2 yemek kaşığı şeker 3;
    • 1 paket kuru maya 3;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 3;
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz 3;
    • 2 adet yumurta (sarısı üzerine) 3;
    • 8 su bardağı un 3;
    • 1 çay kaşığı mahlep (tepeleme) 3.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kaseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın 3.
    2. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin 3.
    3. Ardından sıvı yağı ekleyin 3.
    4. Yumurta beyazlarını ekleyin 3.
    5. Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin 3.
    6. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
    7. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin 3.
    Açma hamurunun nasıl yapılacağına dair daha detaylı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir:
    • yemek.com 3;
    • droetker.com.tr 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm, golden-brown açma dough resting on a floured wooden table, surrounded by bowls of flour, milk, yeast, and a small dish of egg yolk with a brush nearby, evoking a cozy Turkish kitchen.

    Açma hamuruna ne konur?

    Açma hamuruna konan malzemeler, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; Yarım su bardağı ılık su; 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine); 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 paket kuru maya; 5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz. Ayrıca, aralara sürmek için 40 gram tereyağı ve üzeri için 2 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı susam kullanılabilir.