Açma hamurunda süt ve yoğurt kullanımı şu şekilde değerlendirilebilir: Süt: Mayalı hamur işlerinde kullanıldığında hamura elastikiyet ve yumuşaklık verir, lezzeti artırır. Yoğurt: Açmaya işlenebilir bir kıvam kazandırır. Yoğurtlu açma tarifi için: 1,5 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, 1 yumurta akı ve 4 su bardağı un kullanılarak hamur hazırlanır. Hamur, yarım saat dinlendirildikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak açılır, tereyağı sürülür ve rulo yapılarak kendi etrafında sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya çörek otu eklenebilir. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.